Annemarie Teeuwen

Op mijn 17e kwam ik binnen de Academie voor Lichamelijke Opvoeding voor het eerst in aanraking met yoga. Ik was blijkbaar echt te jong en onbewust om de waarde hiervan in te schatten. Zoals het heeft moeten zijn kwam yoga in 2003 weer op mijn pad. Op dat moment werd mij wel direct duidelijk dat yoga mij iets zou gaan brengen, niet beseffende dat ik er jaren later mijn beroep van zou maken. Yoga heeft mij geholpen op weg naar een groter bewustzijn, zowel fysiek als geestelijk, en bij het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. Dit is een proces zonder einde waardoor ik nog iedere dag kan genieten van de verrijking die yoga mij brengt. Ik vind het een enorm voorrecht om anderen te mogen ondersteunen bij het ervaren van al het goede dat yoga kan brengen.

Na jaren zelf les te hebben gevolgd ben ik aan de 4-jarige opleiding tot hatha yogadocent aan de Yoga Academie Nederland begonnen en heb ik deze afgerond. Sinds 2008 geef ik les en volg ik zeer regelmatig opleidingen, trainingen en bijscholingen om mijn kennis van, en ervaring met yoga te verdiepen. 

 
 Annemarie Teeuwen (1977)

Annemarie Teeuwen (1977)

As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.
— Nelson Mandela
 

Mijn stijl van lesgeven

Er zijn vele stijlen van yoga op mijn pad voorbij gekomen. De ene stijl pastte beter bij me dan de andere. Wanneer mensen me vragen in wat voor stijl ik lesgeef is het altijd weer lastig antwoorden. Daarom noem ik mijn stijl 'yoga  à la Annemarie'. Voor mij bestaat er niet één manier die het beste is. Naar mijn idee heeft iedere stijl weer elementen die iets bij te dragen hebben. En voor de één werkt iets wel wat voor de ander weer niet werkt. Ik heb uit alles wat ik aan ervaring en kennis heb opgedaan datgene meegenomen wat voor mij werkt. Wanneer iets echt binnenkomt en volledig wordt ervaren wordt het opgenomen en kan het vanuit ervaring worden overgedragen. Als ik dan toch in stijlen van yoga spreek hebben vooral de klassieke Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga en Kashmir Yoga de meeste invloed op mij gehad. De 'kenner' zal het herkennen in mijn manier van lesgeven. Ik ben zorgvuldig in de opbouw van de houdingen waarbij veel aandacht wordt besteed aan het uitlijnen van het lichaam, het gebruik van de adem en bewegen vanuit ontspanning. Door verschillende fasen aan te geven in de opbouw van een houding zijn de lessen voor iedereen toegankelijk, jong en oud, stijf en lening. 

Gezien ik in kleine groepen werk (max 10 personen) is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht tijdens de lessen.