Lessen

 MaandagDinsdag WoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
09:00-10:30Critical
Alignment
Critical Alignment
09:30-11:00Critical Alignment*
19:30-21:00
Critical Alignment(E)
20:00-21:30Critical AlignmentCritical Alignment

* Meld je voor deze les aan bij Sue-Yen (06 83 369 306) in verband met het binnenkomen van het gebouw in het weekend.
(E) This is an English class.

Critical Alignment Yoga

Critical alignment is een heldere en technische vorm van yoga. De houdingen worden zorgvuldig opgebouwd met veel aandacht voor het uitlijnen van het lichaam. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van hulpmiddelen om tot een diepere ontspanning te komen en op bot structuur het lichaam te corrigeren. De adem speelt hierbij een essentiële rol. Dit is een les toegankelijk voor iedereen, voor beginners als gevorderden. In deze lessen kan men een goede basis leggen of verdieping vinden in de al eerder opgedane ervaring.

 

Privé yogaLES

Individuele yogabegeleiding is mogelijk in verschillende vormen: van een persoonlijke introductie in critical alignment yoga tot aan frequente privé yogalessen. Het voordeel van individuele begeleiding is dat de yogales op jouw wensen en capaciteiten is toegesneden. Er is volop ruimte voor persoonlijke aandacht. Individuele begeleiding kan ook heel nuttig zijn voor mensen met chronische klachten (critical alignment therapie. Wil jij yoga op maat? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek.

 

 
If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation.
— Krishnamurti
 

Tarieven

 

17,50

Losse yoga les

 

150

10 rittenkaart yoga

12 weken geldig*

€ 10

Proefles + 2e les in zelfde week gratis

65

Privéles

Per uur
*10 rittenkaart geldigheid zes maanden €160
 
 

Neem contact op over de mogelijkheden voor bedrijfsyoga.

Op de lessen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 


Huisregels

 

Zorg dat je 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent.

Zet je mobiele telefoon uit of stil.

Geef aan als je klachten hebt (zowel fysiek als geestelijk).

Om de ruimte schoon te houden, niet met schoenen de zaal betreden.

 

Respecteer de rust in de yogaruimte.

Draag zo min mogelijk parfum om anderen zo min mogelijk tot last te zijn.

 

Gelieve niet in de yogaruimte te eten. Water in een flesje is toegestaan (alhoewel je beter niet kunt drinken tijdens de les).


Praktische informatie

Yoga heeft een therapeutisch en heilzaam effect op je fysieke, mentale en spirituele gezondheid, mits het verantwoord gebeurt. Vandaar de volgende voorbereidingstips en richtlijnen.

 

Materiaal

Je hoeft niets mee te nemen, yogamatten, dekens, en ander yogamateriaal is aanwezig. Mocht je een eigen mat mee willen brengen is dat natuurlijk oké.

 

 

Eten en drinken

Het is beter om twee uur voor de les niet te eten om problemen met de spijsvertering te voorkomen. Hooguit iets lichts zoals fruit of yoghurt. Het is ook beter een half uur voor de les en tijdens de les niet te drinken.

Rook niet voor de les. Het is goed om na de les het eventuele transpiratievocht op je lichaam te laten opdrogen, zodat de uitgescheiden hormonen en mineralen weer door de huid opgenomen kunnen worden.

 

Zwangerschap

Laat de docent weten zodra je weet dat je zwanger bent (ook in de eerste drie maanden).

 

Kleding en parfum

Draag schone, comfortabele kleding, bijvoorbeeld sportkleding, van natuurlijk materiaal, en doe je sieraden af (ook je horloge, yoga is tijdloos). Een warme trui en sokken zijn fijn om je warm te houden tijdens meditatie en de eindontspanning. Het is beter geen parfum te gebruiken, zodat je eigen ademhaling en die van anderen er niet door gehinderd wordt.

 

Blessures

Laat de docent weten als je pijn of een blessure hebt, denk hierbij aan kniepijn, rugklachten, hoge bloeddruk enz. Ook als je een operatie hebt ondergaan die van invloed kan zijn op je yogabeoefening.

Mogelijke emotionele en lichamelijke reacties

Yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam en brengen processen op gang, zoals de afvoer van gifstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam circuleren kun je daar tijdelijk last van hebben. Het zou kunnen voorkomen dat je misselijk wordt of hoofdpijn krijgt. Lichamelijke klachten kunnen ook een mentale oorzaak hebben. Spreek dan met de docent voor advies en begeleiding. Het is niet raar om emotioneel te worden tijdens of na de yoga (verdriet, vreugde, woede, geluk, etc. te voelen). Observeer het opkomen en voorbijgaan van je emoties en adem diep.