India

Wat een ervaring! Vier weken, zes dagen per week om 04:30u uit bed om een strak gepland programma te volgen tot 20:00u in de avond onder niet al te luxe omstandigheden. Met dat laatste bedoel ik blij zijn als er stromend water is om te douchen of het toilet door te kunnen spoelen, dat de elektriciteit werkt om iets van verkoeling te krijgen van de ventilatoren en hopen dat je maag en darmen het eten van die dag enigszins goed verwerken. ;)

Ik kan me niet herinneren wanneer ik zo intensief en hard heb gewerkt als dat ik deze maand in India heb gedaan. Maar het was het waard, driedubbel-en-dwars! Ik ben zoveel kennis en ervaring rijker, ik had het voor geen goud willen missen. Ik ben mezelf op ieder vlak, fysiek, emotioneel en mentaal tegengekomen, het was zwaar! Maar de beloning is groot, bijna 40 ontzettend lieve vrienden vanuit de hele wereld erbij, een verruiming van mijn kennis over de yogafilosofie, eindelijk zonder schaamte en ongemak een yogales in het engels kunnen geven, een boost voor mijn eigen beoefening en natuurlijk niet te vergeten een diploma!

Ik zou nog uren kunnen vertellen over deze ervaring maar gezien ik niet het schrijvers-type ben laat ik het hierbij. Mocht je meer ins en outs van dit India avontuur willen weten vertel ik het je graag in levende lijve! :)