Intensive omgekeerde houdingen zondag 25 mei

Critical Alignment Yoga Intensive Workshop

Het thema van deze intensive workshop is omgekeerde houdingen.

De opbouw naar de vrije totaalbeweging start bij omgekeerde houdingen niet vanuit de onderrug, zoals dat bij staande houdingen en vooroverbuigingen wel het geval is, maar vindt plaats vanuit de bovenrug, die zich wervel voor wervel opricht van de vloer. Dit gebeurt soms rechtstreeks vanuit de bovenrug (oa schouderstand), soms vanuit de strekking in de nek (oa hoofdstand) en soms vanuit de schouders (oa hoofdstandbankje). Pas na die strekking kan de onderrug gestabiliseerd worden en kan de beweging doorgegeven worden naar het bekken en de benen.

Tijdens deze workshop zullen we houdingen uit alle subgroepen omgekeerde houdingen (met gestrekte nek, gebogen nek en holle nek) gaan uitwerken. Er zal gebruik worden gemaakt van de hulpmiddelen (rubber strip, vilten rolletje, blok, boogje, hoofdstandbankje), om de mobiliteit en ontspanning te vergroten. 

De workshop is toegankelijk voor iedereen, maar het is prettig als je al enige ervaring hebt met het gebruik van de hulpmiddelen.

Datum: zondag 25 mei

Aanvang: 13.00 - 16.30 uur

Locatie: Yogafabriek

Kosten: 45,00 euro 

Aanmelden kan via mail workshop@yogabriek.nl

Minimaal 4 personen - maximaal 7 personen