AGENDA SEPTEMBER

 

Vrijdag 2 september

KLANKBELEVING

De tweede klankbeleving verzorgd door Bertina en Rudi van Klank en Ontspanning was weer een groot succes! Wederom helemaal uitverkocht. De deelnemers waren nog enthousiaster dan de eerste keer en de reacties erg hartverwarmend. Na deze successen hebben we besloten het yogajaar goed te beginnen met een ontspannende klankbeleving!

Wie wil nou niet het weekend ontspannen beginnen door ondergedompeld te worden in een bad van schitterende klanken waarvan de trillingen op een diep niveau doorwerken in je wezen? 

Echt even tijd voor jezelf, de trilling van de klanken doet zijn werk, het is tastbaar. De ontspanning is voelbaar.

Klank is al van oudsher een manier om te communiceren, te helen en te ontspannen. Wat er bij jou gebeurt als je naar muziek en klank luistert, kan heel divers zijn en is heel persoonlijk. Je kunt luisteren met je oren maar ook met je hele lichaam. Kom en ervaar het zelf!

De avond zal in totaal zo'n 2 uur duren (introductie, klankbeleving, thee). Er zijn yogamatten en een aantal dekentjes aanwezig maar neem vooral lekker een slaapzak/deken en kussentje mee, eventueel zelf een iets dikker matje. Zorg voor je eigen comfort tijdens dit ligconcert!

Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen dus wil je erbij zijn meld je dan snel aan want vol = vol!

De yogafabriek zorgt voor thee en wat lekkers na de klankbeleving.

Aanvang: 19.30 uur (zorg dat je op tijd bent!) 

Locatie: Yogafabriek

Kosten: € 25,00  

Aanmelden kan via mail klankbeleving@yogafabriek.nl 

 

ZONDAG 11 september

TENSION RELEASING EXERCISES (TRE) WORKSHOP

In samenwerking met Nienja Brouwer organiseert de Yogafabriek een eerste introductie workshop TRE. Deze workshop is bedoelt je kennis te laten maken met de theorie en praktijk van de Tension Releasing Exercises (TRE). Tijdens de workshop leer je eenvoudige oefeningen en krijg je uitleg over de achtergronden ervan. Er is gelegenheid om vragen te stellen en te reflecteren op je eigen ervaringen. De workshop is voor alle leeftijden en de TRE oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen.

TRE is een lichaamsgericht proces om diepe en chronische maar ook lichtere spanning te ontladen. Met een serie oefeningen stimuleer je het autonome zenuwstelsel en je spierstelsel (psoas spier) om zijn natuurlijke trilmechanisme te starten waarmee we spanningen loslaten. Dit laat het lichaam herstellen op zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel gebied zonder dat je hoeft terug te gaan in een herinnering of verhaal over gebeurtenissen. Dit kun je vervolgens zelf thuis blijven toepassen.

Voor wie?

Bestemd voor iedereen die:

  • affiniteit voelt met lichaamsgerichte methoden voor ontspanning
  • een (aanvullende) methode wil leren om eigen spanning en stress gerelateerde klachten te onderzoeken;
  • niet altijd naar het verhaal van gebeurtenissen terug wil gaan;
  • nieuwsgierig is naar bewegingspatronen/trillingen die vanuit het eigen lichaam ontstaan en hoe hiermee te werken.

Voor meer informatie over TRE kijk dan op de website van Nienja

De yogafabriek zorgt voor thee en versnaperingen tijdens de pauze!

Er zijn een beperkt aantal plaatsen (max 12) dus mocht je interesse hebben geef je dan snel op!

Aanvang: 10.00 - 13.00 uur 

Locatie: Yogafabriek

Kosten: € 60,00  

Aanmelden kan via mail TRE@yogabriek.nl 

 

Zondag 25 september

INTENSIVE Critical Alignment Yoga

Dit is een mooie gelegenheid om een verdiepingsslag te maken in je yogabeoefening. Tijdens de intensive neem je langer de tijd om stil te staan bij wat het lichaam te vertellen heeft. Zo ontstaat een groter begrip en inzicht. De verbindingsstructuren van het lichaam worden duidelijker en komen meer in balans waardoor bewegingen vrijer en lichter verlopen. De directe ervaring van het lichaam verdiept zich en daarmee het contact met jezelf.

In de intensive staan ontspanning, beweging, kracht en coördinatie centraal en ze ondersteunen elkaar. Nieuwe inzichten en de toegenomen bewegingsvrijheid worden meegenomen in uitdagendere houdingen. In dit proces ontwikkelt zich een wezenlijker contact met het lichaam, een ruimer en lichter gevoel, een vrijere adem en een grotere focus. 

De intensive sluit mooi aan bij de thema's die behandeld worden in de reguliere lessen, deze keer zal de nadruk liggen op gronding, dus met name staande houdingen.

De yogafabriek zorgt voor thee/sap en versnaperingen tijdens de pauze!

Aanvang: 10.00 - 14.00 uur 

Locatie: Yogafabriek

Kosten: € 50,00  

Aanmelden kan via mail workshop@yogabriek.nl