India

Wat een ervaring! Vier weken, zes dagen per week om 04:30u uit bed om een strak gepland programma te volgen tot 20:00u in de avond onder niet al te luxe omstandigheden. Met dat laatste bedoel ik blij zijn als er stromend water is om te douchen of het toilet door te kunnen spoelen, dat de elektriciteit werkt om iets van verkoeling te krijgen van de ventilatoren en hopen dat je maag en darmen het eten van die dag enigszins goed verwerken. ;)

Ik kan me niet herinneren wanneer ik zo intensief en hard heb gewerkt als dat ik deze maand in India heb gedaan. Maar het was het waard, driedubbel-en-dwars! Ik ben zoveel kennis en ervaring rijker, ik had het voor geen goud willen missen. Ik ben mezelf op ieder vlak, fysiek, emotioneel en mentaal tegengekomen, het was zwaar! Maar de beloning is groot, bijna 40 ontzettend lieve vrienden vanuit de hele wereld erbij, een verruiming van mijn kennis over de yogafilosofie, eindelijk zonder schaamte en ongemak een yogales in het engels kunnen geven, een boost voor mijn eigen beoefening en natuurlijk niet te vergeten een diploma!

Ik zou nog uren kunnen vertellen over deze ervaring maar gezien ik niet het schrijvers-type ben laat ik het hierbij. Mocht je meer ins en outs van dit India avontuur willen weten vertel ik het je graag in levende lijve! :)

Op de valreep...

CorrectieHoofdstb.gif

Word ik afgelopen maandag gebeld of ik op de valreep nog mee wil doen aan de opleiding tot Critical Alignment Therapeut (CAT) van Gert van Leeuwen. Aanstaand weekend beginnen! Uh ja...super graag zelfs!  Deze opleiding is zo populair dat er een wachtlijst is, waar ik dus opstond. Voor zover ik weet is 2014 ook al volgeboekt dus zou ik pas in 2015 kunnen beginnen. Ondanks het mailtje dat ik zondag had verstuurd waarin ik nog even liet vallen dat als er toevallig nog een plaatsje vrij zou komen voor de opleiding dat ik nog steeds erg graag mee zou willen doen, had ik niet meer durven hopen nog mee te kunnen doen. Wat blijft het leven me toch telkens weer verwonderen!

Spowers.jpeg

Ow ja,  toen het besef dat ik volgend weekend ook al een drie daagse teacher training van Sarah Powers (yin yoga) gepland heb staan. En om het feestje helemaal compleet te maken vertrek ik de vrijdag daarop (28 juni) een maand naar een ashram in India voor een intensieve 200 urige teacher training. Misschien een beetje veel van het goede maar ik geloof dat je de kansen die op je pad komen met beide handen moet aanpakken. Ik heb ontzettend zin in alle ervaringen en kennis die ik in de komende tijd op zal gaan doen. En hopelijk kan ik anderen daar later van mee laten profiteren!

arhanta.jpeg

Verdieping in Portugal

Het is weer een heerlijke week in het zonovergoten Portugal geweest. Het was ondertussen de vierde keer dat ik aan deze retreat deelnam maar dit was veruit de beste van allemaal.
Het is ontzettend fijn om te ervaren dat ik blijf ontwikkelen, zowel op mentaal en emotioneel vlak als op het fysieke vlak. Voor vertrek voelde ik me moe en enigszins onstabiel vanwege alle bezigheden in mijn yogastudio. Het ondernemer zijn is geheel nieuw voor me en dat eist zo zijn tol.
Gedurende de week in Portugal kwam er steeds meer rust over me heen. Aan het einde voelde ik me weer open, vrij, vol vertrouwen, blij en helemaal aanwezig. Het is telkens weer verrassend wat een weekje yoga voor een mens kan doen! Vol frisse moed en zin ga ik weer naar de studio.

"Overgave aan de flow van het leven geeft vertrouwen, rust, stabiliteit en kracht."

Transient
Transient
Transient